• LinkedIn Basic Square
  • Twitter Basic Square

THE PAVILIONS, METHLEY

1/4

PROJECT DETAILS

 

Working with Walker Morris, John R Paley Associates succesfully obtained planning consent for 12 new bespoke homes in Methley’s Conservation Area on the site of the former Methley Infant School.
 

The Leeds City Council Planning Report said:

“The design of the proposed residential development is considered to be a high quality design which is a modern interpretation of a traditional court yard style development. The design pays particular attention to detail, with the incorporation of features and materials which reflect the surrounding historical context of the Conservation Area. These include the use of brick heads and sills, chimney stacks, and prominent gables and coursed stone with stone heads and sills. The scheme also includes variations in height with the main houses and their garages adding interest and variety, which is also characteristic of the area."



 

PROJECT SUMMARY

 

 

RELATED LINKS

 

 

KEY SERVICES